CIO Awards 2015 – ”Alla finalister är vinnare”

Tisdag 14 december, på CIO Awards på Berns fanns Öppen Fjärrvärme som en av finalisterna vid utmärkelsen ”Årets hållbara projekt 2015”. Det prestigefyllda förstapriset, som varje år delas ut av CIO Sweden och Accenture gick i år ICA och Uppsalahem men startgruppen var stark och samtliga av de fem finalisterna hade en väl förtjänad finalplats.

Varje år delar CIO Sweden tillsammans med Accenture ut pris i de olika kategorierna Årets hållbara projekt, Årets projekt och Årets CIO (Chief Information Officer). Öppen Fjärrvärme var i år en av de fem nominerade i kategorin Årets hållbara projekt i konkurrens med fem andra prominenta företag. Igår stod de så klart att vinnare av det prestigefyllda priset blev ICA och Uppsalahem för ”Klimaträtt”. Konferencier Bella Goldman och CIO Swedens chefredaktör Alexandra Heymowska kunde inte nog betona utmaningen man haft med att utse årets finalister ur det kanske starkaste startfältet någonsin. Under månader av förarbete och en rigorös urvalsprocess hade initialt ett hundratal företag tagit sig vidare. Efter djupgående intervjuer och ytterligare granskning fanns så tjugo företag kvar. Tjugo företag blev tio och efter runt tusen timmars arbete för juryn stod det så klart vilka fem kandidater som bäst förtjänat en finalplats.

Årets CIO gick till SAABs karismatiske CIO Mats Hultin och pris för Årets projekt togs hem av Riges. När Shifo Child System tog emot bonuspriset för Årets ditigala inpiratör var det i den fulla salen inte ett öga torrt.

Läs mer om CIO Sweden och årets vinnare här.

Årets CIO, 2015

Årets CIO, 2015