
Onsdag 5 juni arrangerar vi ett halvdagsseminarium med temat Öppen fjärrvärme för livsmedelsbutiker. Vi kommer då att diskutera vilka lärdomar vi har dragit i pilotprojektet Öppen Fjärrvärme.
Särskilt fokus kommer att läggas på att diskutera förutsättningar för lönsam värmeåtervinning från livsmedelsbutiker, saluhallar och kyl/fryslager till fjärrvärmenätet. Alla som vill veta mer om hur vi tillsammans kan ta vara på överskottsvärme som annars skulle gå förlorad är välkomna till seminariet.
Seminariet hålls på Piperska Muren på Scheelegatan 14 i Stockholm onsdag 5 juni kl 8.30–13.00 med avslutande lunch. Mejla din anmälan till eva.hook-lundberg@partners.fortum.com senast den 28 maj. Meddela eventuella allergier eller andra kostönskemål. OBS! Antalet platser är begränsat.
Välkomna!
Program
8.30-9.00 | Registrering |
9.00-9.20 | Öppen Fjärrvärme – Från demonstrationsprojekt till skalbar modell |
Mattias Ganslandt, projektledare Öppen Fjärrvärme | |
9.20-9.40 | Tekniska lösningar för värmeåtervinning till fjärrvärmenätet |
Henrik Enström, VD för Termoekonomi och CTO Öppen Fjärrvärme | |
9.40-10.00 | Stockholms livsmedelsbutiker och deras läge i förhållande till fjärrvärmenätet |
Gunilla Rönnholm, analytiker på CELEC | |
10.00-10.15 | Kaffe |
10.15-10.45 | Transkritiska system för livsmedelskyla |
Anders Ek, KF | |
10.45-11.00 | Energieffektiva livsmedelsbutiker |
Lars Blom, KF | |
11.00-11.15 | Fortum Värmes värmeåtervinningserbjudande efter pilotprojektet |
Per Gullbrand, chef för Produkter och Tjänster på Fortum Värme | |
11.15-12.00 | Besök på Coop Rådhusets Öppen fjärrvärmeanläggning |
Guidning av Anders Ek och Lars Blom, KF | |
12.00-13.00 | Lunch |